İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BİMAŞ 2024/6 Finansal Tablo Analizi

Merhaba dostlar, benim de portföyümde bulunan BİMAŞ’ın finansal tablolarına hızlıca göz atmak istiyorum.

İlk olarak bilançonun varlıklar tarafına kısa bir göz atıyorum. Aşağıda oluşturmuş olduğum Excel tablosunda seçmiş olduğum 4 dönemin dikey ve yatak olarak karşılaştırmalı analizini yaptım.

Artışlar ilgili dönemlerden cari döneme karşı yapıldı. Ağırlık oranları, dönen ve duran varlık ağırlığı toplam varlığa karşı, alt kalemlerde kendi içlerindeki ağırlıkları olarak karşılaştırma yapıldı. Örnek, nakit ve nakit benzerlerinin ağırlığı dönen varlıkların içerisinde %6,34 ağırlığa sahip, gibi.

Daha önce çok defa yazdım, fakat tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Buradaki görmüş olduğumuz tüm veriler TÜFE enflasyonuna göre düzenlenmiş reel verilerdir. Geçmiş dönemin finansal tabloları Enf. Muh. nedeniyle cari döneme, TÜFE enflasyon katsayısı ile düzeltilerek getirildi. Verileri Fintables’tan indirdim fakat ben bazı hatalar gördüm nakit akışlarında onları KAP’tan yayımlanan rapor ile karşılaştırarak düzelttim. Siz de kontrol edip hata görürseniz uyarılarınızı beklerim.

Bilançoya baktığımda ilk dikkatimi çeken kalemler toplam varlıklar ve dönen varlıkların sırasıyla -%2,1 ve -%10,6 düşüşü oluyor.

Stoklar, ticari alacaklar, finansal yatırımlar, nakit ve nakit benzerleri, hepsi -%10 ve üzeri düşüş göstermişler. Şirket’in stoklarını eritmesi ve ticari alacaklarını tahsil etmesi olumludur.

Finansal yatırımlar ve nakit benzerlerini de yeni yatırımlarda kullanmış olabilirler ve ayrıca enflasyon muhasebesinden dolayı 2024/3 döneminin Marttan Hazirana %8,40 oranında yeniden tüm kalemlerin düzenlendiğinin altını tekrar çizelim aşağıdaki tabloda ilgili dönemin katsayılarını ekledim.

Nakit ve nakit benzerleri işletme sermayesinden yoğun bir şekilde etkilendiğinden dolayı burayı nakit akışlarında değerlendireceğim.

Varlıkların önemli bir kısmı kısa ve uzun vadeli finansal yatırımlarda değerlendiriliyor, dönen varlıkların %6’sına, duran varlıkların %4,35’ine denk geliyor. Dönen varlıklardaki finansal yatırım duran varlıklardaki finansal yatırıma göre, görece daha likit bir finansal yatırım çeşidi.

Duran varlıklardaki finansal yatırımı FLO Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş.’ye %11 oranında iştirak ederek finansal yatırımcı olmasından kaynaklanan bir finansal yatırım çeşidi.

Finansal yatırımların toplamı, toplam varlıkların %4,96’sına denk geliyor.

Ticari alacakların ortalama vadesi 16 gün! Önemli!

Ticari alacakları dönen varlıklar içerisindeki ağırlığı %26,58. Toplam varlıklar içindeki ağırlığı %10. Son iki çeyreğe göre ticari alacak ağırlığının azaldığını görüyorum. Olumlu. Vade süresi bir önceki yıla göre 1 gün uzamış görünüyor hafif olumsuz ama kabul edilebilir.

Stok hareketlerini nakit akışlarında çeyreklik ve dönemsel olarak daha net bir şekilde göreceğiz. Dönen varlıkların içerisinde son üç dönemdir stokların %50 seviyesinde korunduğunu görüyorum. Toplam varlıklara oranı %18,66.

Peşin ödenmiş giderler dönen varlıkların %6,18’ine denk geliyor ve bunlar stok için verilen sipariş avanslarından oluşuyor büyük bir kısmı. Faaliyetler ile alakalı bir durum yani. Olumlu.

Varlıklar tarafında dikkatimi çeken diğer iki kalem ise maddi duran varlıklar ve kullanım hakkı varlıkları oldu.

Varlıklar tarafına ve kullanım hakkı varlıklarına yeni girişler yapılarak reel büyüme olduğunu söyleyebiliriz. Zaten bildiğim kadarıyla Şirket sürekli yeni mağaza açılışları yapıyordu. Olumlu.

Şirket’in toplam varlıkları 200.580 milyon TL. Varlık yapısında ben herhangi bir sorun görmedim.

Şimdi bilançonun kaynak tarafına hızlıca göz atalım.

Sadece son iki dönemi inceleyecek olursak öncelikle Şirket’in özkaynak yapısının güçlü olduğunu söyleyebilirim. Ve özkaynak yapısının yaklaşık %80’ni kâr ve kâr yedeklerinden oluşuyor. Otofinansman yeteneğine sahip bir şirket. Olumlu.

Borçlar tarafına baktığımda kısa vadeli yükümlülükler %39,17 ağırlığa sahip. Yani önümüzdeki 12 ay içerisinde ödenmesi gereken yükümlülükler. Bunların içerisinde benim en önem verdiğim kalem finansal borçlardır. Finansal borçların oranı %8,45 olarak görünüyor lakin dipnotlara indiğimde gördüm ki bunlar aslında finansal borç değil UFRS16’dan dolayı kiralama sözleşmelerinden kaynaklanan yükümlülükler. Dolayısıyla bunu normal bankalara olan kredi borcu gibi düşünemeyiz finansal borçlardan sayamayız hatta net borç hesaplarken bunu kullanamayız. Fintables’tan indirmiştim bu tabloları, Fintables bu ayrımı yapmadığı için böyle görünüyor dipnotlara inerek bunu öğrenebiliyoruz.

Bahsettiğim dipnot burada. Şirket’in bankalara kredi borcu yok. Çok olumlu. Özellikle böyle faizlerin yüksek olduğu bir dönemde finansman borcu olmaması gayet olumlu.

Şirket’in kısa ve uzun vadeli toplam kiralama yükümlülüğünün 30.658 milyon TL olduğunu görüyorum. Net borç hesaplarken bunu kullanmayacağım dolayısıyla Şirket net nakitte çıkacaktır muhtemelen. Fintables’ta net 25,9 milyar TL borçlu görünüyordu!

Kısa vadeli yükümlülüklerin içerisinde en büyük borcun ticari borç olduğunu görüyorum kısa vadeli yükümlülüklere oranı %76,64! Harika bir oran. Bu borçların 55 milyar TL’si ilişkili olmayan taraflara tedarikçi borçları. Ve ortalama borç ödeme vadesi ise 57 gün! Ticari alacak vadesi hatırlarsak 16 gündü! arada 41 gün nakit döndürme süresi var. Bu Şirket için çok olumlu! Burada stok devir süresi ile birlikte yorumlamak önemli. Onu da kabaca öğreniriz. Normalde bunu yıllıklandırılmış yapmak gerekli ancak yine enflasyon muhasebesi ile başımız dertte olduğundan ben son 180 günlük ortalama stok devir süresini hesaplıyorum. Hesaplarıma göre 34,97 gün buldum. Ticari alacak devir süresi ile stok devir süresini topluyoruz 51 gün yapıyor. 51-57 yaptığımızda ortalama olarak -6 gün nakit döndürme süresini buluyoruz. Normalde bunları hazır şekilde temel analiz platformlarından grafiklere bakıyorduk ama artık onlara güvenmiyorum maalesef… Bence ortalama-6 nakit döndürme süresi çok olumlu. Şirket sürekli nakit yaratma gücüne sahip.

Evet bilançonun kaynaklar tarafı için başka bir kaleme bakmaya gerek duymuyorum benim için en önemlileri bunlardı. Birkaç adet borç ödeme ve finansal risk oranına bakacağım.

Cari oran 0,94. Normalde 1 üzerinde olmasını isteriz ancak BİMAS nakit yaratabilme gücü sayesinde bunu çevirebilecek yeteneğe sahip bir şirket, kabul edebilirim. Zaten geçmiş yıllarda hep bu oranlarda çalışmış borç yapısından da bunu anlayabiliyoruz. Olumsuz bir durum değil.

Likidite oranı benim kendi hesapladığım formülde (Nakit ve nakit benzerleri+ K. Vade Fin. Yatırımlar+ Ticari Alacaklar)/Kısa vadeli yükümlülükler= 0,44 çıkıyor. Kabul edilebilir. Normalde (dönen varlıklar-stoklar)/kısa vadeli yükümlülükler formülü kullanılıyor temel analiz platformlarında.

Nakit oran 0,06 bu çok düşük. Ancak sorun değil. Neden sorun değil derseniz bankalara kredi borcu yok! Ticari borçlarını kolaylıkla çeviriyor zaten. Riskli bir durum yok bence.

Net borç kendi hesapladığım formüle göre, Şirket’in bankalara herhangi kredi veya finansal borcu olmadığı için direkt elindeki nakit ve benzerleri ile kısa ve uzun vadeli finansal yatırımlarını toplayıp Şirket’i net 14,6 milyar TL nakit pozisyonunda buldum. Fintables’a göre 25,9 milyar TL borçlu iken bana göre 14,6 milyar TL net nakit pozisyonunda bulunuyor. Dolayısıyla net borç/FAVÖK -0,82 çıkıyor bana göre. Olumlu.

Şimdi gelir tablosuna göz atıyorum.

Gelir tablosuna baktığımda ilk dikkatimi çeken net satışların %12,23 artması oluyor. Bunlar reel artışlardır. Bu tablo dönemseldir. Yani ilk 6 aylıkların karşılaştırılması. Çeyreklikleri ayrı inceleyeceğim.

Satışların maliyetine baktığımda %10,20 arttığını görüyorum. Olumlu. Brüt kar marjı dönemsel olarak %15,46’dan %16,99’a çıkmış. Olumlu.

Genel yönetim giderleri ve pazarlama satış giderlerinin artışını olumsuz olarak görüyorum şimdilik. Dipnotlara inip bakmalıyım. Çünkü sürekli yeni mağaza açılışı ve büyümesi gerçekleştiren bir şirket için yeni personel ve kapasite artışları sebebiyle giderler artabilir ve yeni açılan mağazaların ciroya katkısı birkaç çeyrek gecikmeli olabilir. Çeyreklik tabloyu da inceledikten sonra dipnotlara bakacağım. Bu yorumları dipnotlara henüz bakmadan yapıyorum.

Net faaliyet kârı %22,55 artmış görünüyor. Genel yönetim ve pazarlama giderlerine rağmen bu artış gerçekten çok iyi. Geçen yılın aynı döneminde de net faaliyet kâr marjı %0,52 seviyelerinde imiş, bu dönem %0,57’e çıkmış hatta, çok ilginç.

Ancak FAVÖK marjında çok küçük bir daralma söz konusu.

Diğer faaliyet gelirlerinin katkısıyla faaliyet kârı 1.443 milyon TL’ye çıkmış. Yatırım faaliyetlerinden gelen 1.299 milyon TL, geçen yıla göre %365 artmış görünüyor reel olarak bunun kaynağını incelemeliyiz önemli!

Yatırım faaliyetlerinden gelir gider dengesinden sonra finansman giderlerinden -2.061 milyon TL gider görüyorum. Muhtemelen kiralama işlemlerinden giderlerdir diye düşünüyorum. Dipnotlara bakacağım. Satışların %0,93 oranında. Geçen yıl için ise %0,91 seviyesinde imiş. Normal görünüyor.

Enflasyon muhasebesi ile birlikte hayatımıza giren yeni bir kalem olarak net parasal pozisyon kazançları kaleminden 10.548 milyon TL kâr yazmış şirket. Satışların %4,76’sına denk geliyor net faaliyet kârının 8,35 katına denk geliyor. Çok ciddi bir tutar. Bu kalem kağıt üstünde gerçekleşen enflasyon muhasebesinden kaynaklanan bir kâr. Şirket’in varlıklarını enflasyona karşı aktif-pasif dengesini iyi koruduğunu gösteriyor, olumlu tabi. Genelde şirketler bunun dipnotlarını açıklamıyor çok kompleks bir konu olduğundan ancak yine de dipnotlarda görebilirsem inceleyeceğim.

Daha sonra net olarak -2.541 milyon vergi giderini düştükten sonra 8.728 milyon dönem kârı çıkıyor. Ana ortaklığa ait dönem kârı 8.725 milyon TL. Burada benim için en önemli kalem sürdürülebilir kalemlerin devamlılığı, yani net faaliyet kârı. Yatırım faaliyetlerinden gelirler sürdürülebilir bir kalem ise o da benim için önemlidir. Bu kalemlerin detaylarına bakacağım. Dönemsel olarak gelir tablosunda çok önemli bir sorun göremedim. Çeyreksel olarak incelemeye geçiyorum.

Gelir tablosuna çeyreklik olarak baktığımda satışların bir önceki çeyreğe (2024/3) göre -%2,88 düştüğünü görüyorum. Çeyreklik olarak düşüş olabilir. Bir önceki yılın aynı çeyreği ile karşılaştırmayı daha değerli buluyorum bu durumda. 2023/6 çeyreği ile karşılaştırdığımda satışlarını reel olarak %7,64 artırdığını görüyorum.

Satışların maliyeti de marj olarak 2023/6 çeyreğine göre hafif düşüş göstermiş görünüyor. Olumlu.

Brüt kâr marjı 2023/6 çeyreğinde %15,68 iken 2024/6 çeyreğinde %16,76 olmuş. Olumlu.

Ancak son çeyrekte genel yönetim giderleri ve pazarlama giderlerindeki artış ciddi boyutta. Dönemsel bakıldığında 2024/3 çeyreğindeki brüt kâr marjındaki pozitiflik ile birlikte net faaliyet kârını sınırlı seviyede korumayı başarmış olsa da çeyreklik bakıldığında net faaliyet kârının -10.648 bin TL, yani cironun -%0,01 oranında zarar ettiğini görüyorum. Bu durum tabii ki olumsuz. Fakat nedenlerine bakmamız lazım. Biz yatırımcı olarak sonuçlarla değil nedenlerle ilgilenmeliyiz. Burada pazarlama ve genel yönetim giderlerindeki artışlardan kaynaklanan bir zarar var. Bu geçici bir durum olabilir.

Pazarlama giderlerini dönemsel olarak ve çeyreklik olarak iki ayrı tablo şeklinde Excele çekip incelediğimde tahmin ettiğim gibi personel giderlerinden kaynaklanan bir artış görünüyor. Personel giderleri reel olarak %43,64 artış göstermiş çok ciddi bir oran!

Çeyreklik olarak da aynı oranlarda artmış.

Bir önceki çeyreğin finansal raporuna baktığımda da 2023/3 ile 2024/3’ün pazarlama bölümündeki personel giderlerinin %40 artış olduğunu görüyorum.

Ben Şirket’i çok iyi tanımadığım için bilmiyorum, fakat basit düşünürsek; büyüyen, mağaza sayısını artıran bir şirket olarak tahminime göre personel sayısının artışı ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Bunu yatırımcı sunumu okuyarak araştırmak lazım. Bu kısmı Şirket’i arayarak sormak gerekiyor. Geçici bir durum olabilir. Yeni açılan mağazaların ciroya katkısını görmeye başladığımızda personel giderlerinin oranı normal seviyelere geçebilir.

Personel giderlerinin de alt kırılımlarını vermişler.

Genel yönetim giderlerinin dipnotlarına baktığımda dönemsel olarak majör yükselişin amortismanlardan kaynaklandığını görüyorum. Personel giderlerinde dönemsel olarak artış %13,94 ile satış ve pazarlamaya göre, görece daha düşük kalmış.

Çeyreklik olarak ise personel giderlerinde artış olmamış, amortisman giderleri ve vergi ve harç giderlerindeki ağırlık dikkatimi çekiyor.

Genel olarak toparlayacak olursam, genel yönetim ve pazarlama giderlerini Şirket’in büyüme, mağaza açılış rakamları ile değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Şu ana kadar majör bir sorun göremedim.

Çeyreklik olarak gelir tablosuna kaldığım yerden devam ediyorum. Net faaliyet kârındaki zarar nedeniyle FAVÖK’te düşüş ve marjlarda daralma görüyoruz. Son çeyrekte diğer faaliyet gelir ve giderlerden dolayı net faaliyet zararındaki -10,6 milyonluk zarar 141,3 milyon TL kâra geçiyor. Diğer faaliyet gelir ve gider dengesine baktığımda bir kısmı hurda satışlarından gelen gelirler büyük kısmı diğer gelirler ve kârlar diyerek detaya girilmemiş. Burası zaten ne olacağı öngörülemeyen kalemler. Bizim için en önemli kalem net faaliyet kârı!

Daha sonra yatırım faaliyetlerinden gelirler kalemi geliyor. Çeyreklik olarak 790 milyon TL gelmiş. Bu kalem önemli. Dipnotlara bakıyorum.

Finansal yatırımlarda görmüş olduğumuz kira sertifakaları ve iştirakte bulunduğu finansal yatırımdan değerleme farklarından kâr yazmış. Finansal yatırımları işletme sermayesinde kullanmadıkları sürece buradan kâr gelmeye devam edebilir.

Yatırım faaliyetlerinden sonra finansman gelir gideri öncesi faaliyet kârı 932,1 milyon TL’ye çıkıyor. Finansman gideri 1.057 milyon TL! Dipnotuna bakıyorum.

Finansman giderlerinde bilançoyu analiz ederken de bahsettiğim gibi UFRS16 kiralama yükümlülüğünden kaynaklanan giderden dolayı finansman gideri görüyoruz. Aslında bu operasyonel bir gider, satışların maliyeti içerisinde bile düşünebiliriz. Dolayısıyla bu oranda bir finansman gideri olması çok normal. Aynısını Pegasus’ta da görüyoruz. Finansman giderleri çok yüksektir çünkü uçakların yaklaşık %90’nı kiralık.

Parasal kazanç kayıp kaleminden çeyreksel olarak 4.386 milyon TL kâr yazmış Şirket. Konuyla ilgili herhangi bir dipnot yok. Zaten bu kalemin dipnotunu verebilen bir şirket ben henüz göremedim. Ancak olumlu olduğunu söyleyebilirim. Parasal varlıkları parasal yükümlülüklerinden fazla olan şirketlerin satın alma gücünde kayıp olurken parasal yükümlülüğü fazla olan şirketlerin satın alma gücü artış gösterir. BİMAŞ’ta böyle bir şirket. Ticari borçları hatırlayalım! Olumlu.

Çeyreklik net 218 milyon TL vergi giderinden sonra 2024/6 çeyreklik net dönem kârı 4.523 milyon TL olarak gerçekleşiyor.

Gelir tablosu hakkında genel olarak yorumlarımı toparlayacak olursam çeyreklik net faaliyet zararının olumsuzluğu dışında sorun göremedim. Sebebi büyük oranda pazarlama giderlerindeki personel giderlerinin majör artışından kaynaklanıyor. Pazarlama bölümündeki personellerin maaşları sonsuza kadar bu kadar yüksek oranlarda artacağını düşünmüyorum. Önümüzdeki çeyreklerde yeni açılan ve açılacak mağazaların katkısıyla dengelenecektir görüşündeyim.

Nakit akışlarının analizini toparlayıp analizi bitirmek istiyorum.

Nakit akışlarını çok uğraşmama rağmen maalesef güvenilir bulmadığımdan çeyreklik inceleyemiyorum. Şirket’in KAP’ta yayımladığı finansal tablolarında çeyreklik nakit akışları yok. Dönemsel olarak veriyor. Enflasyon muhasebesinden önce temel analiz platformları çeyreklik nakit akışlarını başarılı bir şekilde sunuyordu. Fakat detaylı araştırmalarım ve incelemelerim sonucunda temel analiz platformlarının çeyreklik nakit akışlarını hatalı bir şekilde sunduklarını tespit ettim. Güvenilir değil. Dolayısıyla nakit akışlarını dönemsel olarak inceleyeceğim.

Şirket’in işletme faaliyetlerinden 13.012 milyon TL nakit akışı yarattığını görüyorum. Dönem net kârının %149 üzerinde. Olumlu. Dönem net karı mutabakatınan %69 oranında işletme faaliyetlerine katkısı var. Düzeltme kalemlerine baktığımda 7,2 milyar amortisman girişi var, işletme faaliyetlerinden nakit akışına oranı %55. Azımsanmayacak ölçüde. Geçen sene %60 imiş.

Finansman gelir gider dengesi geçen sene ile aynı oranlarda. 3.499 milyon TL finansman gideri tahakkuk etmiş fakat henüz çıkışı gerçekleşmediği için burada düzeltmesi yapılmış. Önümüzdeki dönemlerde ödemesi yapılacak.

Parasal pozisyon kazançları nakdi bir giriş gerçekleştirmediği ve kağıt üstünde bir enflasyon düzeltmesi olduğundan dolayı onunda düzeltmesi yapılmış.

İşletme sermayesinde gerçekleşen değişimler ve faaliyetlerden elde edilen nakit akışlarından devam ediyorum.

İşletme sermayesi -1.480 milyon TL negatif olarak çıkış gerçekleştirmiş. Burada dikkatimi ilk çeken kalem stoklardaki değişimler oluyor. Dönem içerisinde net olarak -3.332 milyon TL stok alımı için nakit çıkışı gerçekleştiğini görüyorum.

Stoklarla ilgili bir dipnot açayım. Bir önceki çeyrekte, yani 2024/3 dönemindeki nakit akış tablosuna bakarsak stoklar için -7.016 milyon TL nakit çıkışı yapıldığını fakat 2024/6 dönemine geldiğinde bu kalemin -3.332 milyon TL’ye indiğini görüyoruz. Enflasyon etkisini de katarsak buradan yaklaşık 4,2 milyar TL civarında şirketin stoklarını erittiğini söyleyebiliriz. Bilançodaki stokların -%10,2’lik düşüşünü hatırlayalım! Bence burada olumsuz bir durum yok. Daha sonra Şirket’in ticari borçlarını 2.258 milyon TL artırdığını görüyorum bu da nakit akışlarını pozitif etkilemiş, olumlu. Ticari alacaklarını ise 419 milyon TL azaltmış görünüyor. Net olarak baktığımızda faaliyetlerden elde edilen nakit akışları 16.245 milyona çıkıyor vergi iadeleri ödemeleri ve çalışanlara yapılan ödemelerden sonra işletme faaliyetlerinden nakit akışları 13.012 milyon TL’ye iniyor. Ben burada herhangi olumsuz bir durum göremedim. Nakit akışlarını çeyreklik güvenebileceğim bir şekilde inceleyebilseydim daha detaylı yorumlar yapabilirdim. 6 aylık perspektifte baktığımda bir sorun görünmüyor.

Yatırım faaliyetlerinden nakit akışlarına baktığımda maddi ve maddi olmayan duran varlıkların alımından kaynaklanan -8.426 milyon TL nakit çıkışı görüyorum. Zaten hatırlarsak bilançoda maddi duran varlıkların ve kullanım hakkı varlıklarındaki reel artışlara vurgu yapmıştım. Burada da bu durumu teyit ediyoruz. İşletme faaliyetlerinden nakit akışlarının -%64,7’si oranında bir yatırım harcaması bu. Olumlu.

Finansman faaliyetlerinden nakit akışlarından devam ederek sonuca baktığımda Şirket’in -3.138 milyon TL’lik kira sözleşmelerinden kaynaklanan borçlarını ödediğini ve ortaklarına -79,9 milyon TL temettü dağıttığını görüyorum.

Yabancı para çevrim farklarının etkisinden önce nakit ve nakit benzerlerindeki net artış 1.245 milyon TL’yi bulurken nakit ve nakit benzerleri üzerindeki parasal kayıp etkisi -1.026 milyon TL’yi düşüyoruz, -19,9 milyon TL yabancı para çevrim farklarını düşüyoruz net olarak 198 milyon TL nakit benzerlerinde artış görüyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursam Şirket, 13 milyar TL işletme faaliyetlerinden nakit yaratmış, işletme sermayesinde stoklarını artırmış, yatırım faaliyetlerine 8,5 milyar TL yatırım harcaması yapmış, kira borçlarını ödemiş, 1.026 milyon enflasyon düzeltmesinden dolayı kayıp yazmış net olarak nakit ve nakit benzerleri 4.498 milyon TL’den 4.697 milyon TL’ye çıkmış.

Ben Şirket’in finansal performansı ve mali yapısı hakkında çok olumsuz bir durum göremedim. Yatırımcı sunumu ve faaliyet raporlarını okuduktan sonra, büyümeye yönelik mağaza açılışlarını da öğrendikten sonra finansal analizimizi o şekilde değerlendirmek lazım. Analizimi burada bitiriyorum.

Çekince ve Uyarı Metni

Burada yapmış olduğum çalışma eğitim çalışması olup kendime notlarımdır. Uzman değilim. Yatırım danışmanı değilim. Lütfen yatırım kararlarınızı SPK lisanslı yatırım kuruluşlarından alınız. Buradaki yorumlarım yatırım danışmanlığı kapsamında değerlendirilemez. Yapacağınız kâr veya zararlardan sorumluluk kabul edilmez. Kendi araştırmalarınızı yapmanızı öneririm.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Saygılarımla

İbrahim Gör

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik korunmaktadır !!